Warning: Declaration of FDX_Widget_profile::widget($args) should be compatible with WP_Widget::widget($args, $instance) in /home/stjosnys/public_html/lokaalteamtestsite/wp-content/plugins/wp-twitter/modules/class-p2.php on line 14

Warning: Declaration of FDX_Widget_profile::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /home/stjosnys/public_html/lokaalteamtestsite/wp-content/plugins/wp-twitter/modules/class-p2.php on line 23

Warning: Declaration of FDX_Widget_search::widget($args) should be compatible with WP_Widget::widget($args, $instance) in /home/stjosnys/public_html/lokaalteamtestsite/wp-content/plugins/wp-twitter/modules/class-p2.php on line 38

Warning: Declaration of FDX_Widget_search::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /home/stjosnys/public_html/lokaalteamtestsite/wp-content/plugins/wp-twitter/modules/class-p2.php on line 47
Vrijwilligers – R.K. Geloofsgemeenschap St. Joseph Vathorst-Hooglanderveen

Vrijwilligers

De geloofsgemeenschap bestaat uit mensen. In de St. Joseph steunt het dagelijkse reilen en zeilen op een grote groep vrijwilligers. Zonder hun inzet loopt er in onze geloofsgemeenschap niets. Daarom is elke hulp welkom. Of u nu veel of weinig tijd hebt, een ?denker? of een ?doener? bent.

Pastoraatsgroep en locatieraad
lokaal_team_2013Er is onze gemeenschap een locatieraad en een pastoraatsgroep actief. De locatieraad behartigt het beheer van het kerkgebouw in de ruimste zin van het woord, de pastoraatsgroep signaleert en is de lokale verbinding met het pastorale team. De pastoraatsgroep wordt gevormd door Joke Mulder (t), Hermien Overkamp (l) en Gea Smink (m). De locatieraad bestaat uit (vlnr) John Rouse, Hans Ossendrijver, Tom Dirks, Peter Morsink en Gerda Froon (ontbreekt nog op de foto). U kunt de leden gewoon aanspreken na een van de vieringen, via het secretariaat zijn de groepen ook bereikbaar.

Acolieten en misdienaars
In de kerk zijn er veel taken en verschillende manieren om een steentje bij te dragen aan onze geloofsgemeenschap. Acoliet zijn is er eentje van. In onze gemeenschap kunnen meisjes en jongens vanaf 12 jaar acoliet worden. Je assisteert de pastor tijdens de vieringen.
Kinderen die hun Eerste Heilige Communie hebben ontvangen, kunnen zich opgeven als misdienaar. Misdienaars helpen net zoals de acolieten de voorganger tijdens de viering. Houden de kaarsen vast, als de voorganger uit het Heilig Evangelie leest. En geeft de wijn, water en schaal met hosties aan, terwijl de priester de tafel klaar maakt. En na afloop helpen ze weer, om alles netjes terug te zetten.

Kinderwoorddienst, Tienerkwartier en cr?che
Eens in de twee weken verzorgt de werkgroep Kinderwoorddienst op zondag tijdens de viering een speciale Kinderwoorddienst. In de Kinderwoorddienst worden basisschoolleerlingen door middel van verhalen en activiteiten op hun niveau onderricht over de lezingen van dat weekeinde. Regelmatig wordt er iets geknutseld, wat de kinderen mee naar huis mogen nemen. Op hoogfeestdagen en tijdens andere bijzondere vieringen is er ook Tienerkwartier voor leerlingen groep 7/8 en middelbare scholieren. Tijdens familievieringen en vieringen met Kinderwoorddienst is er cr?che voor de allerkleinsten.

Kosters
De kosters van onze geloofsgemeenschap zijn de gastheren en gastvrouwen tijdens onze vieringen. Zij openen de kerkdeuren, ontsteken kaarsen, zorgen voor de verwarming en het licht in onze kerk. Ook zorgen ook dat alles op het priesterkoor klaarstaat. En na afloop zorgen zij, dat alles weer netjes opgeruimd is.

MOV-groep
De MOV-groep (Missie, Ontwikkeling en Vrede) houdt zich binnen onze geloofsgemeenschap bezig met o.a. Adventtijd, Vredesweek en Vastenaktie. De Advent en de Vastentijd worden in overleg de parochie voorbereidt. De MOV-groep is ons contact met mensen die onze hulp kunnen gebruiken, vooral in de Derde Wereld. Zij dragen zorg voor onze verbondenheid met de wereldwijde katholieke kerk.

Caritas
Als geloofsgemeenschap vinden we het belangrijk dat we oog en oor hebben voor mensen in problemen. Ook dichtbij. De Caritaswerkgroep gaat op zoek naar passende oplossingen bij noodaanvragen, signaleert situaties waar hulp geboden moet worden. Vooral dichtbij, in ons dorp en onze stadswijk.

Meer
En naast deze groepen zijn er nog talloze vrijwilligers die zich inzetten: de tuingroep, de schoonmaakploeg, de werkgroep bloemversiering, de technische dienst, de werkgroepen Familieviering, Eerste Heilige Communie en Vormsel, de werkgroep Avondwake, incidentele werkgroepen voor bijzondere gelegenheiden en zo voort.

Wilt u ook uw steentje bijdrage aan de toekomst van onze geloofsgemeenschap en de katholieke kerk in Amersfoort dan bent u van harte welkom! Ook voor incidentele projecten kunt u zich melden via e-mail.


Archieven